Дуже простий зі звичайних продуктів для всієї родини! Суп з вермішеллю в мультиварці - рецепт першої страви, на приготування якої ви витратите мінімум часу та сил. Він допоможе вам, коли не буде доступу до плити — на дачі або в гуртожитку. Суп виходить гарним, ароматним та дуже смачним!

СКЛАД / ІНГРЕДІЄНТИ

Порцій: 3

• Курячий бульйон (або вода): 1-1,2 л

• Картопля: 2-3 шт

• Вермішель: 3/4 стак

• Морква: 0,5 шт

• Цибуля: 0,5 шт

• Часник: 1-2 зуб.

• Томатна паста: 1-2 ст.л.

• Лавровий лист, Паприка, Кінза, Коріандр, Базилік, Гвоздичний перець (запашний перець), Сіль: за смаком

Покрокове приготування

Час приготування: 1 год

КРОК 1:

Як зварити суп з вермішеллю у мультиварці? Підготуйте продукти. Для основи можна використовувати вже готовий бульйон (курячий, м'ясний, овочевий) або звичайну воду. Овочі добре помийте та очистіть.

КРОК 2:

На своїй мультиварці виставте режим, що підходить для смаження. У мене він так і називається "Жарка", на інших моделях може називатися інакше. Якщо час виставляється, встановіть на 15 хвилин. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Налийте в мультиварку олію і трохи розігрійте її. Обсмажте цибулю, помішуючи близько 5 хвилин.

КРОК 3:

Моркву натріть на великій тертці та викладіть у чашу мультиварки до цибулі.

КРОК 4:

Туди ж додайте томатну пасту, перемішайте. Обсмажуйте овочі, помішуючи до кінця програми.

КРОК 5:

Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Додайте до овочів.

КРОК 6:

Дрібно наріжте часник, додайте його разом із усіма спеціями в чашу. Набір та кількість спецій вибирайте на свій смак. Влийте в мультиварку бульйон чи воду. Додати сіль.

КРОК 7:

Увімкніть режим варіння супу. У мене це "Варка/Суп", час встановіть на 30-40 хвилин. За 15-20 хвилин до завершення програми додайте в чашу вермішель. Перемішайте, закрийте кришку та чекайте кінця програми.

КРОК 8:

Після закінчення вимкніть мультиварку, відкрийте кришку і розлийте суп по тарілках. Подавайте суп зі свіжою зеленню та хлібом до столу. Смачного!

Важливо! Незалежно від того, вказано кількість води для супу в рецепті чи ні, найкраще орієнтуватися на власні уподобання (густий або рідкіший суп ви любите), а також на розмір своєї каструлі та продукти, взяті для приготування. Не забувайте, що автор має свій погляд на кількість м'яса, картоплі, крупи та інших інгредієнтів у супі, який може не збігтися з вашим. Насправді це означає, що якщо ви готуєте вперше, не варто варити відразу цілу каструлю. Зробіть суп для дегустації – на одну-дві людини. Для цього зменшіть кількість всіх інгредієнтів за рецептом до 1-2 порцій, а кількість води візьміть із розрахунку: від однієї склянки на порцію - якщо суп планується дуже густий, до 1,5-2 склянок - якщо рідкіший. Не забудьте врахувати, що частина рідини під час приготування википить. Продегустувавши невелику порцію супу, ви зможете відрегулювати як кількість рідини, так і пропорції інгредієнтів на ваш смак. Надалі ви зможете наливати воду для супу та закладати інгредієнти "на око".

Майте на увазі, що час і режим приготування рецепту вказані приблизно. Усі мультиварки працюють по-різному і навіть однакові моделі одного й того самого виробника можуть мати свої особливості. Перш ніж почати готувати нову вам страву в мультиварці, уважно вивчіть інструкцію до неї, а потім на практиці спробуйте готувати спочатку знайомі вам страви, а потім і нові, підбираючи режим і час індивідуально під власну техніку.