Швидка та ситна страва на кожен день для всієї родини! Гречка з куркою в мультиварці робиться так само, як і плов, з гречкою замість рису. Обсмажене куряче м'ясо з овочами та спеціями надають страві насичений смак та аромат. Так його робити набагато зручніше – нічого не підгорить і не втече.

Склад / інгредієнти


Порцій: 4

Гречка: 1 скл.

Куряче філе: 250 гр.

Цибуля ріпчаста: 1/2 шт

Морква: 1/2 шт

Вода: 2 скл.

Рослинна олія: 2 стол л.

Спеції сухі (приправа для курки, чайна ложка з гіркою): 1/2 чайн л.

Сіль (з гіркою): 1/2 чайн л.

 

Покрокове приготування


Загальний час приготування: 45 хв

КРОК 1:

Як зробити гречку з куркою у мультиварці? Підготуйте продукти. Гречку попередньо переберіть, прибираючи сміття та неочищені зерна. Я взяла куряче філе, але взагалі підійдуть будь-які частини курки. Єдине, з кістками її буде не дуже зручно їсти. Овочі помийте та очистіть. Приправи вибирайте до смаку.

КРОК 2:


Куряче м'ясо помийте і добре обсушіть, зайва волога завадить йому смажитися. Наріжте філе середніми шматочками, як на гуляш.

КРОК 3:


У чаші мультиварки розігрійте олію, включивши мультиварку у відповідний для смаження режим. Для обсмажування курки з овочами знадобиться 15 хвилин у відкритій мультиварці. Шматочки курячого м'яса покладіть у мультиварку і, перемішуючи дерев'яною лопаткою, обсмажте протягом 10 хвилин.

КРОК 4:


Поки куряче філе смажиться, наріжте цибулю четвертинками кілець.

КРОК 5:


Через 10 хвилин смаження філе, коли волога випарується і м'ясо підрум'яниться, додайте нарізану цибулю. Перемішайте м'ясо з цибулею і смажте їх ще 3 хвилини.

КРОК 6:


А за цей час наріжте дрібними кубиками чи соломкою моркву. Або натріть її на тертці. Майте на увазі, що від того, як Ви подрібните моркву, залежить і кінцевий результат у цій страві: натерта морква в процесі термічної обробки перетвориться на кашку і рівномірно змішається з рештою інгредієнтів, нарізана соломкою або брусками збереже свою форму.

КРОК 7:


Нарізану моркву відразу ж всипте до курки з цибулею, додайте сіль та приправи, перемішайте і готуйте ще хвилини дві, після чого програму смаження відключіть. Або вона закінчиться сама, залежно від моделі.

КРОК 8:


Гречку добре промийте під холодною проточною водою. Потім викладіть її в чашу до обсмажених інгредієнтів.

КРОК 9:


Перемішайте гречку з куркою та овочами.

КРОК 10:


Влийте в чашу з гречкою та куркою воду – 4 склянки. Води завжди беріть за обсягом удвічі більше, ніж гречки. Знову все перемішайте, вже разом із водою.

КРОК 11:


Мультиварку закрийте кришкою та увімкніть відповідний для варіння каші режим на 20 хвилин.

КРОК 12:


Через 20 хвилин після сигналу гречка з куркою буде готова. Можете залишити її ще трохи зануритися під кришкою, а можете відразу подавати до столу.

КРОК 13:


Розкладіть гарячу гречку з куркою в тарілки та подавайте на обід чи вечерю. Хорошим доповненням до такої гречки будуть свіжі або консервовані овочі та томатний сік.

Майте на увазі, що час і режим приготування рецепту вказані приблизно. Усі мультиварки працюють по-різному і навіть однакові моделі одного й того самого виробника можуть мати свої особливості. Перш ніж почати готувати нову вам страву в мультиварці, уважно вивчіть інструкцію до неї, а потім на практиці спробуйте готувати спочатку знайомі вам страви, а потім і нові, підбираючи режим і час індивідуально під власну техніку.