ОВОЧЕВЕ РАГУ З КАБАЧКАМИ У МУЛЬТИВАРЦІ

Легке, шалено ароматне, зі смаком теплого літа! Овочеве рагу з кабачками в мультиварці, мабуть, найдоступніша та найпростіша у приготуванні страва. Воно готується без картоплі, тому неймовірно легке і підійде всім тим, хто сидить на дієті. Відмінний варіант для пісного меню!

СКЛАД / ІНГРЕДІЄНТИ

Порцій: 2

• Кабачки: 1 шт.;

• Цибуля: ½ шт;

• Морква: ½ шт;

• Помідори: 1 шт.;

• Болгарський перець: 1шт;

• Часник: 1 зубчик;

• Сіль, чорний перець: за смаком;

• Рослинна олія: 1-2 стіл. л;

• Зелень: за смаком;

Покрокове приготування

Час приготування: 45 хв

КРОК 1:

Як зробити овочеве рагу з кабачків у мультиварці? Підготуйте усі необхідні продукти. Овочі можна використовувати як свіжі з грядки, так і заморожені. Якщо у вас зрілий кабачок, то очистіть з нього шкірку та видаліть насіння. Помідори візьміть великі, м'ясисті.

КРОК 2:

Цибулю, часник та моркву очистіть від шкірки. Болгарські перці розріжте навпіл і видаліть насіння із серцевиною. Якщо ви використовуватимете перці різних кольорів, тоді готове рагу вийде неймовірно апетитне та яскраве. Всі овочі промийте і обсушіть серветками.

КРОК 3:

Цибулю наріжте тонкими півкільцями або чверть кільцями. Перці подрібніть соломкою. Морквину можна натерти на терці з великими зубками, на овочерізці для корейських салатів або нарізати тонкими брусочками від руки.

КРОК 4:

У чашу мультиварки влийте невелику кількість рослинної чи оливкової олії. Відправте цибулю, перець та моркву до олії. Встановіть режим "Жарка" та готуйте овочі.

КРОК 5:

Обсмажуйте, помішуючи близько 10 хвилин.

КРОК 6:

Наріжте помідори невеликими кубиками або часточками. Попередньо зніміть за бажанням з томатів шкірку (я зазвичай цього не роблю). Кабачки подрібніть невеликими фрагментами.

КРОК 7:

Надішліть помідори та кабачки в чашу мультиварки.

КРОК 8:

Все перемішайте, посоліть до смаку. На цьому етапі додайте улюблені сухі спеції. Я використовувала суміш мелених перців, паприку та сухий базилік. Знову перемішайте.

КРОК 9:

Закрийте кришку мультиварки, встановіть режим "Гушіння" і залиште таким чином до готовності. Різні моделі мультиварок встановлюють свій час. Мій прилад встановив час гасіння одну годину, але овочі були готові вже за 30 хвилин. Тому періодично відкривайте кришку та перевіряйте ступінь готовності рагу. Наприкінці приготування додайте дрібно нарізаний часник і дайте настоятися овочам близько 5-10 хвилин.

КРОК 10:

Готову страву посипте меленим чорним перцем та свіжою зеленню. Подавайте!

Дуже смачно як у гарячому, так і холодному вигляді. Рагу з кабачків можна запропонувати як самостійну страву або як додаток до картоплі, м'яса та багато іншого.

 

Приємного вам апетиту!

 

Як легко зняти з помідорів шкірку? Помийте їх, зверху зробіть гострим ножем надрізи навхрест. Опустіть у окріп на 1-2 хвилини. Дістаньте, злегка охолодіть і зніміть шкірку.

Які кабачки підійдуть найкраще? Вибирайте молоді плоди з ніжною шкіркою. Помийте їх та очистіть від шкірки. Дуже тоненьку шкірку зрізати не обов'язково. Якщо використовуєте зріліші кабачки, зріжте грубу шкірку і виріжте серединку з насінням.

Майте на увазі, що час і режим приготування рецепту вказані приблизно. Усі мультиварки працюють по-різному і навіть однакові моделі одного й того самого виробника можуть мати свої особливості. Перш ніж почати готувати нову вам страву в мультиварці, уважно вивчіть інструкцію до неї, а потім на практиці спробуйте готувати спочатку знайомі вам страви, а потім і нові, підбираючи режим і час індивідуально під власну техніку.