СКЛАД / ІНГРЕДІЄНТИ:
К-ть порцій: 2
- Рис: 200 гр
- Курячі стегна: 2 шт
- Морква: 1 шт
- Цибуля: 0,5 шт
- Часник: 4 шт
- Сіль за смаком
- Куркума: 0,3 ч. л.
- Соняшникова олія для смаження: 1,5 стол.
Покрокове приготування
Час приготування: 1 год
КРОК 1:
Як приготувати плов з куркою в мультиварці? Підготуйте продукти. Рис вибирайте довгоозерний, тоді плов точно буде розсипчастим. Круглий рис злипається і виходить як каша. Курку можна замінити на індичку, яловичину чи свинину. У рецепті використані курячі стегна без кістки.
КРОК 2:
Цибулю наріжте кубиком. Увімкніть режим «Жарка» на мультиварці, влийте трохи олії, додайте цибулю і обсмажте до золотистого кольору. Якщо у вас немає режиму "Жарка", виберіть "Варка на пару". Я готую саме на цьому режимі.
КРОК 3:
Моркву очистіть, промийте і наріжте тонкими брусочками або натріть на тертці. Додайте|добавляйте| нарізану моркву до цибулі. Обсмажте пару хвилин.
КРОК 4:
Курку помийте, обсушіть, наріжте невеликими шматочками, додайте до овочів і обсмажте ще кілька хвилин.
КРОК 5:
Рис промийте кілька разів до чистої води. Всипте рис у мультиварку, додайте сіль за смаком, куркуму та улюблені спеції. Промийте часник і застроміть у рис.
КРОК 6:
Влийте воду у співвідношенні 2:1 (наприклад: 2 склянки води на 1 склянку рису). Закрийте кришку мультиварки та виставте на режим «Плов» або «Рис» на 40 хвилин. Час вказано приблизно, оскільки він залежатиме від потужності та особливості роботи вашої мультиварки. За сигналом мультиварки про закінчення режиму відкрийте кришку, вийміть часник і перемішайте плов. Смачного!