СУП З КОПЧЕННЯМИ У МУЛЬТИВАРЦІ
Густий і наваристий суп з ароматом копченостей. Дуже приємний суп із цікавою текстурою – м'який горох, хрусткі сухарики, насичений аромат копченостей та легкий бульйон.
СКЛАД / ІНГРЕДІЄНТИ
Порцій: 4
• Горох: 100 г;
• Шинка (і окіст по 150 гр.);
• Свинина: 50 г;
• Картопля: 1-2 шт (невеликі);
• Морква: ½ шт;
• Цибуля: ½ шт;
• Вода: 0,6 л;
• Сіль за смаком;
• Запашний перець: 1-2 шт;
• Лавровий лист: 1шт;
• Рослинна олія: 1 стіл. л;
• Сухарики із білого хліба: порційно;
• Зелень кропу: 1 стіл. л;
Покрокове приготування
Час приготування: 1 год 40 хв
КРОК 1:
Потрібні інгредієнти. Попередньо промийте горох і замочіть його у холодній воді на ніч. Якщо поспішайте, то зашпарьте окропом і залиште на кілька годин.
КРОК 2:
Наріжте копченості кубиками, злегка обсмажте. Зовсім трохи.
КРОК 3:
Додайте до м'яса подрібнені цибулю та моркву, одну ч.л. рослинної олії та обсмажте до золотистого кольору.
КРОК 4:
Налийте в мультиварку, де вже лежить засмажка, 1,5 літра води, додайте 1,5 ст. солі, опустіть горох. Увімкніть мультиварку в режим суп або гасіння на 1,5 години.
КРОК 5:
Картопля наріжте невеликими кубиками приблизно 7 мм. і покладіть у мультиварку, до гороху.
КРОК 6:
Подрібніть кріп і також відправляйте у суп.
КРОК 7:
Добре перемішайте, додайте спеції, і залиште готуватися до завершення програми. Коли суп буде готовий, ще раз перемішайте його, спробуйте, якщо потрібно, досоліть.
КРОК 8:
При подачі додайте в тарілку чайну ложку олії та жменю сухариків. Можна додатково посипати зеленню, від цього страва лише виграє.