ТУШКОВАНА КАРТОПЛЯ З ТУШОНКОЮ У МУЛЬТИВАРЦІ

Смачна та ситна страва з картоплі та тушонки. Можна подавати його з чорним та білим хлібом чи коржами. Також до цієї страви добре підійдуть консервовані огірки. Але можна також приготувати салат зі свіжих овочів, особливо якщо сезон овочів у розпалі. Якщо виникне необхідність перекласти картоплю з мультиварки, то робіть це тільки після її повного охолодження - інакше вона прокисне. Не забудьте при подачі посипати страву свіжою зеленню кропу, петрушки чи цибулі.

СКЛАД / ІНГРЕДІЄНТИ

Порцій:2

  • • Картопля: 2-3 шт
  • • Тушонка: 200 гр
  • • Цибуля: 1 шт
  • • Сіль за смаком
  • • Лавровий лист: 1 шт

Покрокове приготування

Час приготування: 30 хв

КРОК 1:

Як зробити тушковану картоплю з тушонкою в мультиварці? Картоплю почистіть, помийте і наріжте шматочками середньої величини. Потім знову добре вимийте під проточною водою, щоб прибрати крохмаль, що виділився - інакше картопля вийде твердою. Смак страви залежатиме від сорту картоплі.

КРОК 2:

Цибулю почистіть і наріжте напів-або чверть кільцями - дивлячись якого розміру. Цибулі можете взяти більше, ніж одна штука (як зазначено в рецепті), особливо якщо він не дуже великий.

КРОК 3:

Тушонку витягніть із банки, перекладіть в миску і розімніть за допомогою вилки. Тушонку потрібно брати перевірену - гарної якості, а найкраще домашнього виробництва.

КРОК 4:

Викладіть у чашу мультиварки спочатку картоплю - дно чаші нічим не змащуємо.

КРОК 5:

Зверху всипте цибулю.

КРОК 6:

Далі всипте тушонку. Зверніть увагу, що я не доливаю воду - у мене тушонка сама по собі соковита. Якщо у вас вона сухувата, влийте трохи води. Якщо в ній занадто мало жиру, додайте також жир, найкраще свинячий.

КРОК 7:

Додайте сіль та лавровий лист. Я використовувала подрібнений у розмірі 1 чайну ложку з гіркою. Все добре перемішайте великою дерев'яною ложкою або лопаткою, щоб не пошкодити антипригарне покриття мультиварки. Увімкніть мультиварку на режим "Тушкування" на 25 хвилин. За необхідністю додайте час приготування.

КРОК 8:

Мені вистачило 25-ти хвилин, щоб картопля повністю приготувалася і, водночас, не сильно розварилася. Час завжди можна підрегулювати, залежно від швидкості приготування картоплі, на яку впливатиме сорт картоплі та потужність мультиварки. Головне, вчасно скуштувати страву на готовність. За час теплової обробки можна один чи два рази перемішати картоплю, але не більше, щоб не вийшло пюре.

Смачна картопля за короткий час. Усього 30 хвилин – і обід на столі. Вам залишиться лише підготувати овочі – все інше за вас зробить мультиварка.